Tøm listen

Er du sikker på at du vil tømme listen?
Ordre rader:
0

Tøm innkjøpsliste

Du har 0 ordrerader i innkjøpslisten.
Er du sikker på at du vil tømme innkjøpslisten?

Din innkjøpsliste

Noe gikk galt når prisene skulle lastes ned. Forsøk igjen.

Din innkjøpsliste er tom

Vanlige spørsmål rundt elbillading

Hva er E-mobility?

E-mobillity er et produktområde som inneholder ladekasser og kabler for lading av elbil. Behovet i dette området vil øke kraftig og medføre en stor etterspørsel. Utvalget av produktene i E-mobility tilfredsstiller huseiere, leietakerforening og utleier, samt ladekabler som alle elbileiere trenger - nå og i fremtiden.

Hva er Amptec?

Amptec er vår egenproduserte serie med høykvalitets ladekabler. Kabelene er slitesterke, ergonomiske og fleksible selv ved svært lav temperatur. Ladekablene er tilgjengelige med to kontakttyper som er en standard i EU, Type 2 for normal lading og CCS-stikkontakter for hurtiglading. Ladekabelen passer for deg som skal lade hjemme, på veiene eller på arbeidsplassen, sørg alltid for å ha en ladekabel i bilen.

Når kan jeg få E-mobility til min butikk?

Du kan kun bestille E-mobility produkter til butikken din hvis du er Gelia kunde.

Ladekasser og ladekabler er tilgjengelige på vårt lager. Ta kontakt hvis du ønsker en butikktilpasset løsning eller bestill med en gang, så følger den med din vanlige levering. Bestillingen går greit via nettbutikken. "

Kan jeg få en tilpasset butikkløsning?

Selvfølgelig! Kontakt oss så hjelper vi deg med å utvikle en tilpasset butikkløsning.

Hvordan kan jeg som forhandler markedsføre E-mobility til sluttbrukeren?

På vår konseptside for E-mobility er det materiale for digitale kanaler som du kan bruke på nettstedet ditt, på dine sosiale medier eller i andre digitale kanaler.

Kan jeg installere ladeboksen selv?

Nei. Siden installasjonen av ladeboksen er en fast installasjon, må den installeres av en godkjent elektriker.

Skal jeg ha en ladeboks med eller uten ledning?

Det er både fordeler og ulemper ved å ha en fast ladekabel. En fast ladekabel er alltid permanent montert, klar til å plugges inn. Det er også en lavere risiko for tyveri av en ladekabel. Ulemper med en fast ladekabel kan være at det er en ekstra komponent som kan gå i stykker, og at det er en risiko for at kontakten ikke passer til kjøretøyet som skal lades.

Hvor lønner deg seg å plassere ladeboksen?

Velg gjerne et skjermet sted under et tak der boksen er beskyttet for å redusere ladekassens innvirkning på været. Tenk også på plasseringen basert på hvor bilen vanligvis vil stå. Det skal være enkelt å få tilgang til ladeboksen, og den må plasseres slik at kabelen er nok for bilen.

Kan jeg bruke en vanlig stikkontakt når jeg lader en elbil?

Ja, men frarådes vanligvis regelmessig lading gjennom en vanlig stikkontakt, da ledninger og stikkontakter ikke er laget for å tåle høy belastning over lang tid. Ladekabel med kontrollboks som ofte følger med kjøretøyet er normalt ment for midlertidig bruk, når det ikke er noe annet alternativ.

Hva er forskjellen mellom en type A og en type B jordfeilbryter?

Type A oppdager vekselstrøm og pulserende likestrøm. Type B oppdager vekselstrøm opp til 1 kHz og pulserende likestrøm og kan også oppdage ren likestrøm. Forsikre deg om at ladeboksinstallasjonen inneholder en type B jordfeilbryter eller type A i kombinasjon med DC-overvåking (DC-RCM) for å sikre ditt elektriske system.

Hvor lang tid tar det å lade en elbil?

Ladetid avhenger av flere forskjellige faktorer som batteristørrelse, type lader og hvilken kraft bilen kan motta. Med en ladeboks på 3,7 kW kan du generelt forvente å lade omtrent 3 km/time. Mens en ladeboks på 11 kW lader ca 8 km/time.

Hvordan ser de forskjellige kontakttypene ut?

E-mobility-kontakttyper-834x564.jpg

 

Les mer om de forskjellige kontakttypene her

Hva er Modus 1, Modus 2, Modus 3 og Modus 4?

Ved lading av elektriske kjøretøy er det fire sikkerhetsnivåer. I EU har er det bestemt at Modus 3 er sikkerhetsnivåstandarden som skal brukes til normal lading og semi-rask lading, og at Modus 4 er standard for hurtiglading. Lavere sikkerhetsnivåer, modus 1 og modus 2, brukes bare til nødlading.

Les mer om sikkerhetsnivåene her.

Hva betyr EV?

Electrical Vehicle, dvs. et elektrisk kjøretøy.

Hva betyr EVSE?

EVSE er en forkortelse for Electric Vehicle Supply Equipment. Et utstyr for overvåking og kontroll av lading i henhold til sikkerhetsnivået (Modus) som gjelder for lading.

Hva betyr BMS?

BMS er en forkortelse for Battery Management System, en enhet som overvåker batteriet i kjøretøyet.

Hva betyr OBC?

OBC er en forkortelse for On Board Charger. Det er en lader i kjøretøyet.

Hva betyr AC og DC?

AC (vekselstrøm) er vekselstrøm
DC (likestrøm) er likestrøm

Noen ganger står det veggboks, hva betyr det?

Veggboks er ganske enkelt en ladestasjon som er installert på en vegg.

Jeg finner ikke spørsmålet mitt.

Kontakt oss gjerne hvis du ikke fant svaret på spørsmålet ditt, og vi vil prøve å hjelpe deg på den beste måten. Send e-post til ordre@gelia.no

Melding fra Gelia

Javascript er avstengt i din webbleser. For full funktionalitet anbefaler vi at du slår på Javascript