Tøm listen

Er du sikker på at du vil tømme listen?
Ordre rader:
0

Tøm innkjøpsliste

Du har 0 ordrerader i innkjøpslisten.
Er du sikker på at du vil tømme innkjøpslisten?

Din innkjøpsliste

Noe gikk galt når prisene skulle lastes ned. Forsøk igjen.

Din innkjøpsliste er tom

Kontakttyper & Sikkerhetsnivåer

KONTAKTTYPER

Det finnes forskjellige ladekabler og i begynnelsen kan det være vanskelig å velge den rette. Når du har en ladekabel som skal lades via en ladeboks, er pluggen som skal inn i ladeboksen alltid type 2 iht. EU-standarder, mens pluggen som skal inn i bilen, varierer avhengig av bilmodell.

 

Stikkontakten som er koblet til ladeboksen
I EU er ladestikkontakter standardisert der type 2-plugger er standard. Dette betyr at det er mest vanlig i EU med stikkontakt i ladeboks eller ladestolpe for type 2-stikkontakt.

 

Koblingen som er koblet til bilen
Kontaktalternativene som man kan møte på ved slutten av en ladekabel som kobles til bilen, er type 1, type 2, CCS og CHAdeMO. Noen biler støtter flere standarder.

I en CCS-kontakt passer type 2-kontakten også.

 

For normal lading og hurtiglading
Type 1 og Type 2 kontakttyper brukes til normal lading, mens CCS og CHAdeMO er kontakter som brukes til hurtiglading.

 

 

 

 

 

 

 

Sikkerhetsnivåer

Ved lading av elektriske kjøretøy er det fire sikkerhetsnivåer. I EU er det bestemt at Modus 3 er sikkerhetsnivåstandarden som skal brukes til normal lading og semi-rask lading, og at Modus 4 er standard for hurtiglading. Lavere sikkerhetsnivåer, modus 1 og modus 2, brukes bare til nødlading.

 

Modus 1
Laveste sikkerhetsnivå for lading av elektriske biler. Modus 1 innebærer lading fra en standard stikkontakt med en jordfeilbryter. Strømmen er opptil 16 A og foregår helt uten overvåking.

 

Modus 2
I likhet med modus 1 bruker dette sikkerhetsnivået også en vanlig stikkontakt. Sikkerhetsnivået øker når ladingen overvåkes med en sikkerhetsboks montert på ladekabelen. Sikkerhetsboksen inneholder jordfeilbrytere samt komponenter som kommuniserer med bilen og bidrar til en kontrollert lading.

 

Modus 3
EU sikkerhetsstandard for normal lading og semi-rask lading. Modus 3 betyr at ladekabelen er uten strøm til kjøretøyet og ladestasjonen er i kontakt med hverandre. Først når alle testene er utført, er strømmen slått på og ladingen kan utføres uten risiko.

 

Modus 4
EU sikkerhetsstandard for likestrømslading, dvs. hurtiglading. Det er den høyeste sikkerhetsklassen som er tilgjengelig i dag, og kreves når du lader med svært høye effekter.

Melding fra Gelia

Javascript er avstengt i din webbleser. For full funktionalitet anbefaler vi at du slår på Javascript