Tøm listen

Er du sikker på at du vil tømme listen?
Ordre rader:
0

Tøm innkjøpsliste

Du har 0 ordrerader i innkjøpslisten.
Er du sikker på at du vil tømme innkjøpslisten?

Din innkjøpsliste

Noe gikk galt når prisene skulle lastes ned. Forsøk igjen.

Din innkjøpsliste er tom

Hage og drenering

Når frosten slipper opp i bakkene, er det på tide å starte vårens grunnarbeid. Uansett om det er grunnarbeid til husbygging, kjellerrenovering, kloakk eller drenering, har vi produktene din kunde trenger.

Drenering

Drenering kan være et stort prosjekt hvor du trenger hjelp, eller et overkommelig prosjekt som du kan håndtere på egenhånd. Drenering innebærer at det legges til rette for vannavrenningen fra deler av tomten, for å fjerne vannansamlinger. Avhengig av hvor vannet samler seg, kan det utgjøre en trussel mot huset, eller bare være et problem for avlinger eller en sunn plen.

Drenering rundt huset 

Har du fukt på veggene i kjelleren kan det tyde på dårlig drenering rundt huset og det må fikses. Ved drenering graves drensrør ned for mer effektiv vannavløp. Bruk alltid riktig type rør. Konstruksjonsavløpsrør er stivere og er det beste valget dersom man ikke har helt glatt bunn i det nye anlegget.

Det anbefales en terrenghelning på 1:20 til minimum 3 meter fra husveggen. Dette betyr at bakken gis en helning på minst 1:20 (2,9°) innenfor 3 m fra huset. Slik at bakkenivået skal være 15 cm lavere i en avstand på tre meter fra huset.

markarbete_dranering_genomskarning_874x282 kopi.jpg

 

Drenering av tomten

markarbete_dranera_grasmatta_300x300.jpgDet kan være nødvendig med drenering for å lede vann bort fra tomten selv om huset ikke er i fare for vannansamling. En vanlig plen blir våt etter vinteren, men hvis den ikke tørker opp eller hvis det samler seg vann i forsenkninger på deler av tomten, må du kanskje grave drensrør ned i bakken.

Først må du bestemme hvor det uønskede vannet skal ledes. Når det er bestemt, kan du grave skyttergravene. Tanken er at vannet skal ledes til ett og samme rør, som til slutt fører til en steinkiste eller regnvannsbrønn. Et tips er å også sette på en rørbøyer som stikker opp over bakken, slik at du enkelt kan spyle avløpsrøret.

 

Ta med hjem det kunden trenger

Avløpsrørene skiller seg fra kloakkrør ved at avløpsrørene ikke er tette, men er perforert med små hull. Det er slik at overvann og grunnvann kan trenge inn i rørene og ledes bort.

Det finnes rør som er spesielt egnet for landbruk og landdrenering. Ved bruk av drensrør med kokosfilter kan jordpakking reduseres betydelig, og på denne måten unngås tunge grustransporter i forbindelse med rørgrøften.

En fiberduk, geotekstil, slipper gjennom vann samtidig som den skiller masser. Dukens oppgave er å holde jord- og gruslagene adskilt, slik at det ikke tetter dreneringsledningen på sikt.

Finn alle produktene for drenering og avløp for utendørsbruk her på nettsiden

Melding fra Gelia

Javascript er avstengt i din nettleser. For full funksjonalitet anbefaler vi at du slår på Javascript